Everything about στεγανοποίηση με πολυουρία
Everything about στεγανοποίηση με πολυουρία
Blog Article
Τα προβλήματα της ταράτσας πρέπει να ανησυχούν και τους ενοίκους των υπολοίπων ορόφων!
Το κόστος είναι ένας σημαντικός παράγοντας σε οποιαδήποτε αγοραστική απόφαση. Το ίδιο θα ισχύει και στη μόνωση ταράτσας. Υπάρχουν πολλές μονώσεις, άλλες πιο φθηνές και άλλες πιο ακριβές.
Σε περίπτωση που επιθυμεί ο πελάτης η πολυουρία να αποκτήσει αντιολισθηρότητα, είτε για να διαμορφωθεί μια διαφορετική αισθητική στο τελικό αποτέλεσμα, τότε ψεκάζεται από δεύτερο άτομο χαλαζίας πάνω στην ψεκαζόμενη επιφάνεια και μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα, καθώς όπως ήδη αναφέραμε η πολυουρία στεγνώνει εξαιρετικά γρήγορα.
Για όλες τις παραπάνω λύσεις ισχύει ότι το υπόβαθρο (το δάπεδο της ταράτσας), πρέπει να είναι καθαρό και στέρεο (να μην υπάρχουν σαθρά κομμάτια ή αποφλοιώσεις της επιφάνειας) και συνολικά η ταράτσα να είναι κατά το δυνατό απαλλαγμένη από άχρηστα αντικείμενα και προεξοχές.
Όταν αυτό δεν επαρκεί, η πλέον ενδεδειγμένη λύση είναι η δημιουργία μιας στεγανής “μεμβράνης” πάνω στο δώμα ή οποία θα σφραγίσει ουσιαστικά την ταράτσα έναντι του νερού.
Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *
Σε αυτόν τον τύπο τον τύπο μόνωσης συνήθως χρησιμοποιείται αφρομπετον η περλομπετον με κύριο υλικό θερμομονωτικής απόδοσης την διογκωμένη ή την εξηλασμένη πολυστερίνη.
Η έρευνα και η ανάπτυξη στον τομέα αυτό είναι συνεχείς, με σκοπό τη δημιουργία πιο φιλικών προς το περιβάλλον και πιο οικονομικών επιλογών.
Η καλή λειτουργία της εργασίας αυτής είναι απαιτητή γιατί σε κάθε περίπτωση αποτρέπει την υγρασία από τα δομικά στοιχεία και από την θερμομόνωση .
Η επένδυση σε πολυουρία για τη στεγανοποίηση θεμελίων μπορεί να είναι η διαφορά μεταξύ μιας ασφαλούς και υγιούς κατασκευής και μιας που μπορεί να υποστεί σοβαρές ζημιές από την υγρασία.
Σε περιπτώσεις που απαιτείται συχνή βατότητα στο δώμα (αξιοποιήσιμος χώρος για τους ενοίκους του κτιρίου), υπάρχει η λύση του λεγόμενου “ανεστραμμένου δώματος”. Στο ανεστραμμένο δώμα, check here και αφού διαμορφώσουμε τις κλίσεις με τσιμεντοκονία, εφαρμόζουμε την στεγανωτική διάστρωση (επαλειφόμενα υλικά ή ασφαλτόπανα) και μετά από επάνω βάζουμε τις θερμομονωτικές πλάκες οι οποίες μάλιστα μπορεί να είναι και σύμμικτες με την άνω πλευρά τους να έχει στρωθεί με ένα σκληρό σμάλτο ή και με πλακάκι δαπέδου.
Επιπλέον, σε περιοχές με υψηλή υγρασία, όπως στα παράκτια κτίρια, προσφέρει εξαιρετική προστασία από τη διάβρωση που προκαλείται από το αλμυρό νερό.
Μπορείτε να δείτε Μόνωση ταράτσας. Τι είναι και πως γίνεται;
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα κόστη και τις τιμές για την ανεστραμμένη μόνωση ταράτσας αλλά και τις υπόλοιπες μεθόδους θα βρείτε στην ενότητα που ακολουθεί.